A Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával megvalósuló projekt keretében egy Magyarországon új színházi nevelési modell-program kerül kidolgozásra. A módszert a pályázók egy 10 középiskolát bevonó érzékenyítő csomag megvalósítása során alkalmazzák a projekt keretében.

A modell szélesebb körű elterjesztését az első regionális központ létrehozása indítja el, mely Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, nyíregyházi központtal létesül jelen projekt keretében. A Nyíregyházi Színházi Nevelési Regionális Központ a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház és a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola drámapedagógusainak együttműködésén alapszik. A regionális központ kialakításával a módszertan és az iskolai csomag elemei átadásra kerülnek a nyíregyházi munkatársaknak, így az iskolai program az eredeti alkotóktól, közreműködőktől függetlenítve Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is elérhetővé válik.

 

A Regionális Központ drámatanárai: Császári Viktória és Mendler Mónika

A Regionális Központ előadásaiban játszanak:

Pirézek: Kosik Anita, Lakatos Máté / Bende Kinga, Vaszkó Bence

Szociopoly: Lakatos Máté, Cserjési Beatrix, Mendler Mónika, Császári Viktória

 

A nyíregyházi csapat a Pirézek és a Szociopoly előadásokat szívesen játssza önálló osztályterem színházi előadásokként is, de elsődleges célunk, hogy az érzékenyítő csomagot minél több középiskolai osztályba juttassuk el Nyíregyházán és a régióban. Iskolák, pedagógusok jelentkezését várjuk, ha szívesen fogadnák osztályukban az előadásokat vagy az érzékenyítő csomagot. Az érzékenyítő csomag regionális játszásához a közreműködő szervezetek pályázati források megszerzésén dolgoznak. A program fenntartásához támogatókat keresünk. Ha módjában áll a programot bármilyen módon támogatni, kérjük, keressen minket!

 

KAPCSOLAT:

Demarcsek Zsuzsa / demarcsekzs@gmail.com / +36 30 903 6480 (VLAMI)

Demeter Anna / muvtitkar@moriczszinhaz.hu / +36 20 463 3686 (Móricz Zsigmond Színház)

Trifonov Dóra / trifonovdora@mentocsonak.com / +36 30 378 5045 (Mentőcsónak)